Každá grilovací párty má být vyvážená. Nezapomeňte tedy na skvělou svěží předehru ve formě cuketové polévky se suchým salámem.

Postup

Cukety očistíme, jednu nakrájíme na plátky, ostatní na kostičky. Plátky cukety osmahneme na rozpáleném oleji, sejmeme z plotny a necháme v teple.

Cukety nakrájené na kostičky a nasekanou cibuli osmahneme na stejném oleji a zalijeme bujonem.

Na mírném ohni vaříme asi 5 minut, poté vše propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.

Vmícháme smetanu a dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

Salám nakrájený na tenké plátky prohřejeme v polévce, doplníme osmaženými plátky cukety a posypeme snítkami kopru.

Ingredience

Cuketa 500g

Cibule 1ks

Rostlinný olej 1 lžíce

Polosuchý salám 150g

Zakysaná smetana 200ml

Vývar 250ml

Kopr 1 svazek

Kopr 1 svazek

Sůl

Pepř mletý

Muškátový oříšek