Nemějte strach z grilování vepřové panenky. Díky našemu receptu jistě uspějete.

Postup

V míse smíchejte prolisovaný česnek s medem a šťávou z pomeranče. Vepřovou panenku dejte do mísy s marinádou a maso v ní několikrát otočte, aby se marináda dostala všude. Osolte, opepřete, přikryjte mikrotenovou fólií a minimálně na 2 hodiny uložte do lednice. Ideální je maso marinovat přes noc.

V malé misce smíchejte pomerančovou kůru, rozmarýn, tymián, šalvěj a olivový olej. Přikryjte fólií a uložte stranou, bylinky budete potřebovat před samotným podáváním.

Maso vyndejte z lednice, nechte ho chvíli odpočívat a poté ho vyndejte z marinády.

Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Grilovací rošt potřete hojně olejem a dejte na něj maso. Grilujte přibližně 15 minut. Pravidelně otáčejte.

Jakmile je maso ugrilované, sundejte ho z grilu a nechte 5 minut odpočívat.

Maso nakrájejte na plátky, dochuťte připravenou směsí bylinek a ihned podávejte.

Ingredience

  • 2-3 kusy vepřové panenky, každá o váze přibližně 400 g
  • 3 stroužky česneku
  • utřenou 1 lžíci extra panenského olivového oleje
  • 80 g medu
  • 1 lžíci čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1 lžíci čerstvě nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžičky čerstvě nasekané šalvěje
  • 2 lžičky čerstvě nasekaného rozmarýnu
  • 1 lžíci čerstvě nasekaného tymiánu
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Kontaktujte nás

Kde nás najdete

Maso Sedlák s.r.o.
Jateční 344
289 03 Městec Králové
IČ: 03737250

Telefon: 493 522 280,2,3
Fax: 493 522 281

8 + 7 =

Kontaktní osoby

DOLENSKÁ Jaroslava
Telefon: 604 515 555
E-mail: j.dolenska@masojicin.cz

ERNSTOVÁ Jiřina
Telefon: 733 751 795
E-mail: j.ernstova@masojicin.cz