Kuřecí maso v listovém těstě s žampionovým veloute recepty, které budete milovat.

Postup

Připravte si kuřecí prsa a důkladně je omyjte.

V misce smíchejte bílé víno s bazalkou a oreganem. Důkladně promíchejte.

Kuřecí prsa dejte do větší misky a zalijte je připravenou marinádou z vína a bylinek. Uložte do lednice a nechte ideálně 2-3 hodiny marinovat.

Nyní si připravte žampionové velouté podle receptu na předcházející straně. Hotovou omáčku uložte na teplé místo.

Vyndejte kuře z lednice. V hluboké pánvi zahřejte marinádu, ve které bylo kuře naložené. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, vložte do ní kuřecí prsa a duste je tak dlouho, dokud nebudou téměř uvařená. Doba vaření závisí na velikosti kuřecího masa.

Kuřecí maso vyndejte a nechte ho asi 20 minut vychladnout.

Předehřejte troubu na 190 °C a sýr rozdělte na 6 stejně velkých porcí.

Listové těsto vyválejte na 6 plátů. Každý musí být tak veliký, aby se do něj dalo kuřecí maso zabalit.

Jednotlivé porce kuřete rozprostřete na pláty listového těsta. Na každý dejte porci sýru a maso i se sýrem do těsta zabalte. Přebytky těsta odřízněte.

V misce vyšlehejte vejce spolu se dvěma lžícemi vody.

Wellington balíčky přemístěte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a uložte na 25 minut do trouby. Aby bylo těsto dozlatova upečené, zapněte na posledních pár minut v troubě gril.

Plech z trouby vyndejte a naservírujte jednotlivé kousky na připravené talíře.

Každou porci přelijte žampionovým velouté a posypte čerstvou petrželkou.

Ingredience

6 kuřecích prsou

listové těsto

1 velké vejce

500 ml bílého vína

300 g jemného tvarohového sýru

1 lžíci čerstvé bazalky – nasekané

1 lžíci čerstvého oregana – nasekaného

2 lžíce čerstvé hladkolisté petržele – nasekané

2 lžíce vody

375 ml silného vývaru – kuřecího, telecího nebo rybího

375 ml smetany ke šlehání

300 ml suchého bílého vína

75 ml vermutu

3-4 šalotky – nasekané na jemno

100 g žampionů – nakrájených na plátky

15 g másla

sůl

čerstvě namletý pepř na dochucení