Doslova král každé grilovací párty. Navzdory tomu, že je tento recept tak jednoduchý, zaujme všechny Vaše přátele nebo celou rodinu.

Postup

Omáčka: V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme vychladnout.

Maso pokrájíme na plátky, jemně naklepeme, naložíme do vychladlé marinády a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu proležet.

Maso dáme do pekáče, přelijeme omáčkou a dáme do středně vyhřáté trouby péct nejprve zakryté, potom za občasného podlití dopečeme doměkka.

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Pokud grilujeme, dáváme plátky masa na rozpálený gril a opékáme z obou stran tak, jak jsme zvyklí ­ dle druhu masa a grilu.

Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

Ingredience

Rajský protlak 60ml

Voda 60ml

Med 1 lžička

Citronová šťáva

1 lžíce Worcestrová omáčka

2 lžíce Česnek ­rozetřený – dle chuti 2­ 3 stroužek Sůl ­na špičku nože

Hovězí steaky, vepřové kotlety, kuřecí prsa… dle chuti 1kg