Doslova král každé grilovací párty. Navzdory tomu, že je tento recept tak jednoduchý, zaujme všechny Vaše přátele nebo celou rodinu.

Postup

Omáčka: V menším hrnci smícháme všechny přísady, směs přivedeme k varu, chviličku podusíme na mírném plameni, odstavíme a omáčku necháme vychladnout.

Maso pokrájíme na plátky, jemně naklepeme, naložíme do vychladlé marinády a necháme alespoň 4 hodiny (nejlépe přes noc) v chladu proležet.

Maso dáme do pekáče, přelijeme omáčkou a dáme do středně vyhřáté trouby péct nejprve zakryté, potom za občasného podlití dopečeme doměkka.

Podáváme s bramborem nebo rýží.

Pokud grilujeme, dáváme plátky masa na rozpálený gril a opékáme z obou stran tak, jak jsme zvyklí ­ dle druhu masa a grilu.

Podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.

Ingredience

  • Rajský protlak 60ml
  • Voda 60ml
  • Med 1 lžička
  • Citronová šťáva
  • 1 lžíce Worcestrová omáčka
  • 2 lžíce Česnek ­rozetřený – dle chuti 2­ 3 stroužek Sůl ­na špičku nože
  • Hovězí steaky, vepřové kotlety, kuřecí prsa… dle chuti 1kg

Kontaktujte nás

Kde nás najdete

Maso Sedlák s.r.o.
Jateční 344
289 03 Městec Králové
IČ: 03737250

Telefon: 493 522 280,2,3
Fax: 493 522 281

7 + 12 =

Kontaktní osoby

DOLENSKÁ Jaroslava
Telefon: 604 515 555
E-mail: j.dolenska@masojicin.cz

ERNSTOVÁ Jiřina
Telefon: 733 751 795
E-mail: j.ernstova@masojicin.cz