Ochutnejte dokonalé steaky.

Postup

  • Steaky zakapeme olivovým olejem a opepříme. Ne-cháme asi hodinu marinovat.
  • Grilovací pánev důkladně rozehřejeme a maso z každé strany 3 minuty opékáme, aby se zatáhlo. Po zatažení maso přendáme do talíře a přikryjeme ho alobalem. Tak pustí přebytečnou šťávu. Pak sundáme alobal, maso osolíme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Dáme ho do trouby, kde ho při 220 °C další 3-4 minuty dopékáme. Takto získáme steaky medium, to znamená středně propečené. Pokud máme maso raději více propečené, necháme je v troubě 5-6 minut.
  • Podáváme s vařenými ogrilovanými kukuřičnými klasy, cibulkou a opečenou bagetou (nakrájíme ji, potřeme máslem, posypeme bylinkovou solí a upečeme).

Ingredience

  • 4 vysoké libové plátky hovězího masa na steaky (roštěnka, svíčková)
  • olivový olej podle potřeby
  • 1 lžíce celého pepře dvou barev
  • špetka soli
  • 1 snítka rozmarýnu
  • 4 kukuřičné klasy
  • 1 sklenka nakládaných kyselých cibulek
  • 2 francouzské bagety
  • máslo + bylinková sůl

Kontaktujte nás

Kde nás najdete

Maso Sedlák s.r.o.
Jateční 344
289 03 Městec Králové
IČ: 03737250

Telefon: 493 522 280,2,3
Fax: 493 522 281

6 + 14 =

Kontaktní osoby

DOLENSKÁ Jaroslava
Telefon: 604 515 555
E-mail: j.dolenska@masojicin.cz

ERNSTOVÁ Jiřina
Telefon: 733 751 795
E-mail: j.ernstova@masojicin.cz