Kuřecí maso v listovém těstě s žampionovým veloute recepty, které budete milovat.

Postup

  • Připravte si kuřecí prsa a důkladně je omyjte.

  • V misce smíchejte bílé víno s bazalkou a oreganem. Důkladně promíchejte.

  • Kuřecí prsa dejte do větší misky a zalijte je připravenou marinádou z vína a bylinek. Uložte do lednice a nechte ideálně 2-3 hodiny marinovat.

  • Nyní si připravte žampionové velouté podle receptu na předcházející straně. Hotovou omáčku uložte na teplé místo.

  • Vyndejte kuře z lednice. V hluboké pánvi zahřejte marinádu, ve které bylo kuře naložené. Jakmile je pánev dostatečně rozpálená, vložte do ní kuřecí prsa a duste je tak dlouho, dokud nebudou téměř uvařená. Doba vaření závisí na velikosti kuřecího masa.

  • Kuřecí maso vyndejte a nechte ho asi 20 minut vychladnout.

  • Předehřejte troubu na 190 °C a sýr rozdělte na 6 stejně velkých porcí.

  • Listové těsto vyválejte na 6 plátů. Každý musí být tak veliký, aby se do něj dalo kuřecí maso zabalit.

  • Jednotlivé porce kuřete rozprostřete na pláty listového těsta. Na každý dejte porci sýru a maso i se sýrem do těsta zabalte. Přebytky těsta odřízněte.

  • V misce vyšlehejte vejce spolu se dvěma lžícemi vody.

  • Wellington balíčky přemístěte na plech vyložený pečícím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a uložte na 25 minut do trouby. Aby bylo těsto dozlatova upečené, zapněte na posledních pár minut v troubě gril.

  • Plech z trouby vyndejte a naservírujte jednotlivé kousky na připravené talíře.

  • Každou porci přelijte žampionovým velouté a posypte čerstvou petrželkou.

Ingredience

  • 6 kuřecích prsou

  • listové těsto

  • 1 velké vejce

  • 500 ml bílého vína

  • 300 g jemného tvarohového sýru

  • 1 lžíci čerstvé bazalky – nasekané

  • 1 lžíci čerstvého oregana – nasekaného

  • 2 lžíce čerstvé hladkolisté petržele – nasekané

  • 2 lžíce vody

  • 375 ml silného vývaru – kuřecího, telecího nebo rybího

  • 375 ml smetany ke šlehání

  • 300 ml suchého bílého vína

  • 75 ml vermutu

  • 3-4 šalotky – nasekané na jemno

  • 100 g žampionů – nakrájených na plátky

  • 15 g másla

  • sůl

  • čerstvě namletý pepř na dochucení

Kontaktujte nás

Kde nás najdete

Maso Sedlák s.r.o.
Jateční 344
289 03 Městec Králové
IČ: 03737250

Telefon: 493 522 280,2,3
Fax: 493 522 281

8 + 5 =

Kontaktní osoby

DOLENSKÁ Jaroslava
Telefon: 604 515 555
E-mail: j.dolenska@masojicin.cz

ERNSTOVÁ Jiřina
Telefon: 733 751 795
E-mail: j.ernstova@masojicin.cz